Veilig luisteren met Bone Conduction. Bestel nu!

Veilig luisteren met Bone Conduction. Bestel nu!

De audiotechnologie blijft zich ontwikkelen, en de Golden Sound Bone Conduction koptelefoon is daar een perfect voorbeeld van. Deze geavanceerde koptelefoon maakt gebruik van botgeleiding om een unieke en comfortabele luisterervaring te bieden. Dit is een manier van muziek luisteren die we (nog) niet vaak zien. Wat is het voor een koptelefoon en hoe functioneert het? Gaat het via de ouderwetse manier via de gehoorgang of zijn er andere manieren gevonden? En is het eigenlijk wel prettig muziek luisteren?

Bone conduction koptelefoons werken anders dan traditionele koptelefoons. De Bone Conduction koptelefoon is ontworpen om geluidstrillingen via de jukbeenderen op de kaak naast de gehoorgang te laten lopen, zoals de Shokz Bone Conduction. In plaats van geluid door de lucht naar je trommelvliezen te sturen, sturen ze trillingen direct door de botten van je schedel naar je binnenoor. Omdat deze geluidstrillingen een transmissie ondergaan via de jukbeenderen is de kans op gehoorschade veel kleiner.

Is Bone Conduction populair?

De populariteit van deze manier van luisteren is bezig aan een opmars. Mensen hebben meer behoefte aan een veiligere manier van muziek luisteren. Botgeleiding technologie is hiervoor een juiste oplossing. De Bone Conduction zorgt ervoor dat de gehoorgangen niet worden afgesloten en dat omgevingsgeluiden doorgelaten kunnen worden. Bone conduction is bijvoorbeeld populair bij mensen met conductief gehoorverlies of eenzijdige doofheid.

Verder stellen gebruikers zich in staat bewuster te zijn van hun omgeving. Dit is bijvoorbeeld voor hardlopers of fietsers super handig, want dan hoor je potentieel gevaar eerder aankomen.

Sommige mensen vinden het eenmaal comfortabeler om dit soort hoofdtelefoons te dragen. De traditionele oordopjes zitten namelijk in de gehoorgang gepropt. Dit kan zorgen voor irritaties of pijnlijke oorschelpen. De bone conduction zit buiten de gehoorgang, waardoor dit voor minder irritaties zorgt.

Bone Conduction - Botgeleiding - Draadloze koptelefoon

Wat doet Bone Conduction ofwel Botgeleiding?

Bone conduction koptelefoons zorgen voor een andere geluidstransmissie dan een normale hoofdtelefoon of oordopje. Waar normaal gesproken de geluidsgolven via de originele gehoorgang het hoofd betreden, slaan de geluidsgolven bij bone conduction deze toegang over. Bij bone conduction worden de geluidsgolven via de jukbeenderen naar binnen gesluisd. De trillingen worden vervolgens via het jukbeen bot begeleid richting het slakkenhuis. In het slakkenhuis zijn er duizenden trilhaartjes die de trillingen doorgeven aan de gehoorzenuw. Deze zenuw geeft de signalen door aan de hersenen, waar het geluid herkend wordt.

 


In de afbeelding hierboven zie je goed dat de trillingen de gehoorgang en trommelvlies overslaan. Het voordeel hiervan is dat deze kleine orgaantjes niet beschadigd kunnen raken. Het wordt namelijk overgeslagen. De trillingen komen aan in het slakkenhuis. Dit neemt niet weg dat je geen gehoorschade kunt oplopen, want wanneer de trillingen te hard zijn kan het slakkenhuis wel degelijk gehoorschade oplopen. De kans is alleen een stuk kleiner.

Muziek luisteren met bone conduction zorgt ook voor veiligere situaties, bijvoorbeeld in het verkeer. Omgevingsgeluiden spelen hierbij een belangrijke rol. Omgevingsgeluiden worden namelijk ‘gewoon’ doorgelaten. Er zit niets in de gehoorgang wat geluid blokkeert waardoor je als luisteraar bewust bent van je omgeving.

De Golden Sound Bone Conduction

Een voorbeeld van een hoofdtelefoon met botgeleiding is de Golden Sound Bone Conduction. Deze hoofdtelefoon heeft meerdere voordelen. Zo kun je deze gebruiken tijdens het hardlopen, fietsen en zwemmen. Verder heeft deze Bone Conduction een bluetooth 5.3 wat zorgt voor een uitstekende bluetooth connectie.

  • Waterdicht

Onze waterdichte bone conduction headphones zijn ontworpen voor avonturiers en sportliefhebbers die altijd en overal van hun favoriete muziek willen genieten. Dankzij de geavanceerde waterdichte technologie kun je zorgeloos trainen in de regen, zwemmen of zelfs douchen met je headphones op. 

Ervaar ongeëvenaard comfort en veiligheid terwijl je geniet van kristalhelder geluid, zonder je af te sluiten van je omgeving. Perfect voor elke sportieve uitdaging, onze headphones houden je in de zone, ongeacht de omstandigheden.

  • Goede Fitting

Onze bone conduction headphones bieden de ultieme combinatie van comfort en stabiliteit dankzij het unieke hoofdsteeltje. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat de headphones altijd perfect op hun plaats blijven, zelfs tijdens intensieve activiteiten. 

Ervaar langdurig luisterplezier zonder drukpunten of ongemakken, zodat je je volledig kunt concentreren op je prestaties en je muziek. Perfect voor hardlopers, fietsers en sporters die alleen genoegen nemen met het beste.

  • 32GB SD-Kaart 

Ervaar totale vrijheid met onze bone conduction headphones die zijn uitgerust met een interne 32GB SD-kaart. Sla al je favoriete nummers op en geniet van urenlang luisterplezier zonder dat je een bluetooth-verbinding nodig hebt. Ideaal voor sporters en avonturiers die altijd onderweg zijn, deze headphones bieden de perfecte combinatie van gemak en prestaties. Geen zorgen meer over verbindingen of lege batterijen – met 32GB aan opslagruimte heb je altijd je muziek bij de hand.

  • Veilig luisteren

Onze bone conduction headphones bieden een veilige luisterervaring doordat ze je oren vrij houden en geluid via je jukbeenderen geleiden. Dit innovatieve ontwerp stelt je in staat om je omgeving te blijven horen terwijl je van je favoriete muziek geniet, wat ideaal is voor hardlopers, fietsers en iedereen die zich in drukke of openbare ruimtes begeeft. Blijf alert en veilig met onze bone conduction headphones, zonder in te leveren op geluidskwaliteit of comfort.

Daarnaast is er minder kans op mogelijke gehoorschade doordat het de gehoorgang en het trommelvlies overslaan. Hierdoor worden de trillingen direct naar het slakkenhuis geleidt. 

 

Volgende lezen

Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oordopjes?